SGK PROVİZYON SİSTEMİ ECZANE EKRANINDA YAYIMLANAN DÜZELT-KAYDET İŞLEMLERİ DUYURUSU HAKKINDA AÇIKLAMA (EKLEME YAPILDI)

Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmesi olan meslektaşlarımızın, 2010 Yılı için yapacakları sözleşme yenileme işlemleri kapsamında, Birliğimiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılan başvuru ile, Kuruma uygulayacağı ıskonto oranı değişen eczanelerin, 01.02.2010 tarihinden itibaren sisteme kaydedilen reçetelerinin silinip yeniden girilmesine gerek kalmaksızın, yeni iskonto oranlarına göre düzeltilebilmesine ve bu düzeltme işlemi sonrasında ise reçete arkası çıktılarının yenilenmeden Kuruma fatura edilebilmesine olanak tanınması talep edilmişti.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı GSS Genel Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Malzeme Sözleşme ve Ödemeleri Daire Başkanlığı, 23.02.2010 tarihli yazısı ile, indirim oranı değişen eczanelerin eski iskontoları ile karşıladıkları reçetelerin Birliğimiz tarafından önerilen yöntem ile düzeltilmesine olanak sağlanması için Kurum Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü’nce çalışmaların yürütülmekte olduğunu, eczanelerin, yeni iskonto oranları ile reçete kaydetmelerine ve kaydettikleri reçeteleri düzeltmelerine imkan sağlayacak düzenleme yapılması için provizyon sistemine satış hasılatı ve iskonto bildirim işlemlerini 25.02.2010 günü mesai bitimine kadar tamamlamaları gerektiğini bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, Provizyon Sistemi Eczane Ekranında “2009 YILI SATIŞ HASILATINA GÖRE İNDİRİM ORANI BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE DEĞİŞEN ECZANELERİN İNDİRİM ORANINI KAYDA ALDIKTAN SONRA UYGULAMADA YER ALAN REÇETE BÖLÜMÜNDEN REÇETELERİ ÇAĞIRIP, DÜZELT-KAYDET İŞLEMİ YAPMASI GEREKMEKTEDİR. DÜZELTİLMESİ GEREKEN REÇETELERE DÖKÜM UYGULAMASINDAN ULAŞABİLİRSİNİZ.” Duyurusu yayımlanmıştır.

Düzelt-Kaydet işlemleri sırasında, sistemin, memurlara ve Emekli Sandığı mensuplarına ait reçetelerde Karne no, sicil no gibi, reçete üzerinde bulunmayan bazı bilgilerin istendiği konusunda, üyelerimiz ve Bölge Eczacı Odaları tarafından yapılan bildirimler doğrultusunda, Sosyal Güvenlik Kurumu’na ivedilikle başvurulmuş; Kurum da bu uygulamanın düzeltilmesi için gerekli çalışmayı başlatmıştır.

Sistem, düzeltme işlemleri için, eczanelerin fatura teslim tarihine kadar açık olacaktır. Bu nedenle, Kuruma uyguladığı ıskonto oranı değişen meslektaşlarımızın, düzelt-kaydet işlemlerini bugün içerisinde tamamlamaları zorunluluğu bulunmamaktadır. Önemle duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Şubat ayı içerisinde karşılanan ve yalnızca iskonto oranı değişikliği nedeniyle sisteme yeniden hesaplatılan reçeteler için reçete arkası çıktılarının yenilenmesi  zorunlu değildir

Makale Tarihi: 2.03.2010