SGK'NIN DENETLEME GENELGESİ HAKKINDAKİ YAZISI

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA,

Bilindiği gibi, T.C.Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından “Sağlık hizmeti sunucularının denetim usul ve esasları” konulu 2009/89 sayılı Genelge 06.07.2009 tarihinde yayımlanmıştır.

Bölge Eczacı Odalarına daha önce duyurulmuş olduğu üzere, yasaya ve protokole aykırı genelge maddelerinde düzenleme yapılması için Kurum nezdinde girişimlerde bulunulmuş, yapılan temaslar sonucu genelge hakkındaki sıkıntı ve talepler iletilmiştir. Bunun yanında,  Birliğimiz tarafından genelgenin iptali için Danıştayda dava açılmıştır.

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İlaç ve Tıbbi Malzeme Sözleşme ve Ödemeleri Daire Başkanlığı tarafından Kurum taşra teşkilatlarına gönderilen 02.09.2009 tarihli yazı, Birliğimize bugün (04.09.2009) itibariyle ulaşmış olup yazımız ekinde iletilmektedir.

Söz konusu yazıda, Kurum taşra teşkilatlarının, 2009/89 sayılı Genelge hükümlerine uymasının yanında, 2009 yılı Protokolü hükümlerine de uyması zorunluluğu vurgulanmaktadır.

Konu hakkında bilgilerinizi rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Özgür ÖZEL