SIBUTRAMIN İÇEREN İLAÇLARA UYGULANAN GERİ ÇEKME İŞLEMİ HAKKINDA

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

T.C.Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından Birliğimize gönderilen 22.01.2010 tarih 006064 sayılı yazı ile,
“Sibutramin” ihtiva eden ilaçların “kardiovasküler hastalığı olanlarda risk oluşturduğu” gerekçesiyle, Avrupa İlaç Ajansı tarafından ruhsatlarının askıya alınması ve Avrupa Birliği pazarından kaldırılması nedeniyle, Abbott Lb. İth. İhr. Ve Tic. Ltd. Şti. adına ruhsatlı olan “Reductil 10 mg Kapsül” ve “Reductil 15 mg Kapsül” adlı müstahzarların tüm serilerinin tedbiren, 15 Ağustos 1986 tarih ve 19196 sayılı Resmi gazete’de yayımlanan “Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik”e göre eczane, ecza deposu, hastane seviyesinde piyasadan toplatılması ve satışının durdurulması gerektiğinin ilgili firmaya duyurulduğu bildirilmektedir.

Bilgilerinizi, anılan ürünlerin eczanelerin stoklarında bulunan tüm serilerinin ilgili depolara ve ruhsat sahibi firmaya iade edilmesi konusunda üyelerinizin ivedilikle bilgilendirilmesini rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Özgür ÖZEL