SMART ECZANE PROJESİ ASTIM-KOAH EĞİTİCİ EĞİTİMİ YAPILDI

Smart Eczane Projesi Astım-KOAH Eğitici Eğitimi Yapıldı

Türk Eczacıları Birliği tarafından yürütülen Smart / Akıllı Eczane Modeli Projesi çerçevesinde düzenlenen Yeni Eczacılık Hizmet Modeli eğitici eğitimi programı 6-7 Nisan 2015 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşmişti. Eğitime TEB Merkez Heyeti, eczacı odalarından gelen eczacılarımız ile birlikte, projeye katkı sunan akademisyenlerimiz de katılmışlardı.

Pilot olarak seçilen 8 eczacı odasından gelen katılımcılara sürekli mesleki gelişim felsefesi ve bu felsefenin eczacılık uygulamalarına nasıl aktarılacağı konusunda Mike Rouse (ACPE) ve Arijana Mestrovic (PharmaExpert) tarafından verilen eğitici eğitiminin ardından, pilot olarak seçilen eczacı odaları, kendi bölgelerinde projeye gönüllü olarak katılmak isteyen eczacılar için eğitim programı düzenlemeye başladılar. Bu çerçevede ilk olarak Hatay Eczacı Odası, 20 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirdiği eğitimde, Smart Eczane projesini bölgelerinde tanıtarak eğitim verdi. Arkasından Konya Eczacı Odası 25 ve 27 Nisan tarihlerinde iki grup halinde pilot eczacı eğitimini tamamladılar. Samsun, Antalya, Eskişehir, Manisa, Edirne ve Batman Eczacı Odalarımız da Mayıs ayı içinde eğitimleri gerçekleştirmeyi planlamaktadır.

Smart Eczane projesi ile ilgili olarak belirlenen ilk uygulama alanı Astım–KOAH olup, 28 Nisan 2015 tarihinde pilot eczacı odalarından katılımcılar ve akademisyenler, bu kez de Arijana Mestrovic tarafından verilecek olan Astım-KOAH eğitici eğitimi için Ankara’da bir araya geldiler. Türk Eczacıları Birliği II. Başkanı Ecz. Arman Üney’in açılış konuşması ile başlayan eğitim, gün boyu sürdü. Eğitici eğitimi çalışmasında katılımcılar, Astım-KOAH alanında yeni eğitim modelinin uygulanması ve vaka örnekleri üzerinde çalıştılar.

Makale Tarihi: 28.04.2015
Görüntülenme: 1945