Smart Eczane Projesi Ulusal Yaygınlaştırma Eğitimi Başladı

Türk Eczacıları Birliği tarafından yürütülmekte olan Smart Eczane Projesi'nin Astım / KOAH'la ilgili eğitimleri, 2015 yılı Nisan ayında düzenlenen eğitici eğitimi ile 8 eczacı odamızda başlamıştı. Arkasından Mayıs-Ekim 2015 tarihleri arasında Antalya, Batman, Edirne, Eskişehir, Hatay, Konya, Manisa ve Samsun Eczacı Odalarından 254 eczacımız, bölge koordinatörü ve eğitici 24 eczacı meslektaşımızdan Sürekli Mesleki Gelişim ve Astım /KOAH alanında eğitim almışlardı.

Smart Eczane Projesinin, ülke genelinde tüm eczanelere yaygınlaştırılması için eğitici eczacı yetiştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen Sürekli Mesleki Gelişim ve Astım / KOAH Eğitici Eğitiminin ikinci ayağı bugün Ankara'da başladı. 9-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek eğitici eğitimi programına, 36 eczacı odasından 160 eczacı katılım sağlayacak. Kasım ayında gerçekleştirilmesi planlanan üçüncü ayağında ise, ülke genelinde 54 eczacı odamızın tamamı eğitici eczacı eğitimini almış olacak.

Eğitim Toplantısı, TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, ACPE Mesleki İşler Direktör Yardımcısı ve Uluslararası Hizmetler Direktörü Mike Rouse ve Pharma Expert Eğitim ve Yeterlilik Gelişimi Birimi Başkanı Dr. Ecz. Arijana Mestrovic'in açılış konuşmaları ile başladı. Toplantıya Türk Eczacıları Birliğinin daveti üzerine katılan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Eczaneler ve Ecza Depoları Ruhsat Daire Başkanı Uzm.Ecz.Fatma Bekar da katılımcıları selamladı.

Açış konuşmalarının ardından, Türk Eczacıları Biriliği Genel Sekreteri Ecz.Arman Üney, kısa bir sunum yaparak, eczacılık mesleğinde değişim yaratmak için YENİLİKÇİ BİR MODEL geliştirdiklerini ifade ederek bu modelde Sürekli Mesleki Gelişim ve Hizmet Sunumunda Kalite'ye odaklanıldığını belirtti.

Eğitim kapsamında, Sürekli Mesleki Gelişim ve Astım/KOAH eğitiminin yanı sıra 8 pilot eczacı odasından proje koordinatörü eczacılar da kendi deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak ve proje için hazırlanan Smart Eczane Bilgi Girişi Portalı katılımcılara tanıtılacak.

Makale Tarihi: 9.08.2016