SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İLE YAPILAN GÖRÜŞME VE MİTİNG SONRASI SÜREÇ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

21 Aralık 2008 Pazar günü Ankara’da, 32.000 kişiyle “Artık Yeter” dediğimiz görkemli mitingimizin ardından, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun daveti üzerine, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetimiz Kurum Başkanı Fatih Acar ve Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Sami Türkoğlu ile 24 Aralık Çarşamba günü bir görüşme yaptı.

Bu görüşmede, temel sorunlarımız Kurum yetkililerine bir kez daha aktarıldı. Ancak, Kurumun tavrında çözüme dayalı bir farklılık olmadığı görüldü. Kurum yetkililerine, Kamu kurum ıskontosu, avans uygulaması, muayene ücreti ve diğer taleplerimizdeki kararlılığımızın devam ettiği net bir şekilde ifade edildi.

Birliğimiz ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında 10.09.2008 tarihinde imzalanan EK Protokolün 9.Yürürlük başlıklı “Protokol 01/07/2009 tarihine kadar geçerlidir. Ancak yukarıdaki Madde (3.4)’te tanımlanan EK-1 mutabakat metninde düzenlenen iskontolarla ilgili çalışmalar Ekim 2008 tarihinde başlatılarak 31/12/2008 tarihine kadar sonuçlandırılacaktır. Bu konuda çözüm bulunamaması halinde mevcut protokol ve sözleşmeler 01/02/2009 tarihi itibariyle feshedilecektir.” maddesine istinaden, Birliğimiz tarafından gerekli hukuki işlemler yürütülmektedir.

Bu süreç içerisinde, tüm üyelerimizin konuya duyarlılığının en üst düzeyde tutulması çok büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla, bölgenizde Miting sonrası süreç ve meydana gelecek gelişmeler ile ilgili olarak Eczacı Odaları ve Birliğimiz tarafından yapılacak duyuruların dikkatle takip edilmesi önemle rica olunur.

Makale Tarihi: 29.12.2008