SUT'TA DEĞİŞİKLİK YAPAN 2009/91 SAYILI GENELGE HAKKINDA

Sağlık Uygulama Tebliği ve Eklerinde değişiklik ve düzenlemeler yapan 2009/91 Sayılı Genelge T.C.Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Mevzuatı Daire Başkanlığı tarafından 09.07.2009 tarihinde yayımlanarak 17.07.2009 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Genelge, 10.07.2009 tarih, 36.A.00.006149 sayılı yazımız ile Bölge Eczacı Odalarına duyurulmuş ve genelgedeki değişiklikler internet sitemizde sağ tarafta bulunan TEBLİĞ/PROTOKOL bölümünde yer alan Sağlık Uygulama Tebliği’ne işlenmiştir. Ayrıca, Genelge hakkında SUT ve Protokoller Komisyonu tarafından yapılan detaylı çalışma ektedir.

2009/91 sayılı Genelge ile SUT’un 12.7.13. İnterferon kullanım ilkeleri başlıklı bölümünde yapılan düzenlemeler, interferon kullanım ilkelerini açıklığa kavuşturmaktan uzak, hastaların ilaca ulaşmasını engelleyen, kısıtlayıcı ve son derece sıkıntılı maddeler içermektedir. Birliğimize, gerek hastalar, gerekse eczacılar ve diğer sağlık çalışanları tarafından gelen şikayetler değerlendirilmiş, Sosyal Güvenlik Kurumu’na ve Türkiye’deki tüm sağlık otoritelerine gerekli başvurularda bulunulmuştur.  Ayrıca, Birliğimiz tarafından konu ile ilgili olarak 18.07.2009 Cumartesi günü bir basın açıklaması yapılmış olup, bunun üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ilgili maddelerde yeniden düzenleme getiren bir genelge yayımlanacağı bildirilmiştir. Bu genelge incelendikten sonra interferon kullanım ilkelerinde gelinen son durum  ayrıca duyurulacaktır.

Üyelerimizin bilgilerine sunulur.

Komisyon Çalışması İçin Tıklayınız        Word