T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Prof. Dr. Vedat Bilgin ile Görüşme

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, 06.04.2023 tarihinde, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Prof. Dr. Vedat Bilgin'i ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sayın Kürşad Arat ve SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Gökhan Tuna Öztürk'ün de yer aldıkları görüşmede,

·Sosyal Güvenlik Kurumu ile Birliğimiz arasında bağıtlı bulunan İlaç Temin Protokolünün revizyonunda gerçekleştirilecek iyileştirmeler,

·5502 Sayılı Kanunun 28 inci maddesinde yapılan düzenleme ile SGK da görevli olan meslektaşlarımızın uğradığı ek ödeme tavan oranı adaletsizliği hususu ve çözüm önerilerimiz,

· Deprem bölgesinde hizmet sunan meslektaşlarımıza geri ödeme tutarlarının erken ödemesi,

·Depremzede vatandaşlarımızın ilaç temininde fiyat farkı oluşmaması için gerekli düzenlemelerin yapılması,

yönündeki taleplerimiz Sayın Bakan'a aktarıldı.

Taleplerimize yönelik gerekli değerlendirme ve çalışmaların Kurum bürokratlarınca hızla tamamlanacağını belirten Sayın Bakan, Kurum ve Birliğimiz arasında yapılacak değerlendirmeler sonrasında yeniden bir görüşme yapılmasının uygun olacağını ifade etti.

Sayın Bakan ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde görev yapan meslektaşlarımızın yaşadığı hak kayıplarının ve adaletsizliğin, mevzuat düzenlemesi gerektirmeden SGK Yönetim Kurulu tarafından alınacak karar ile çözüme kavuşturulması için çalışma yapılacağı bilgisini tarafımıza iletti.

Makale Tarihi: 8.04.2023