T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN DUYURULAN ECZANE DESTEK PERSONELİ YETKİLENDİRME EĞİTİMİNİN KAYIT SÜRESİ HAKKINDA

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Birliğimiz tarafından Bölge Eczacı Odaları’na gönderilen 25.09.2013 tarih ve 6556 sayılı yazı ile,

Eczane Destek Personeli eğitimleri ile ilgili olarak sürdürülen çalışmalar sonucunda, T.C. Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği ve 19 Mayıs Üniversitesi arasında 20.09.2013 tarihinde bir protokol imzalandığı duyurulmuş ve konu hakkında T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığının resmi internet sayfasından yayımlanan 24.09.2013 tarihli duyuru hakkında bilgi verilmişti.

İlgili Duyuru’nun 6. ve 8. Maddeleri ile;

www.uzem.omu.edu.tr) üzerinden kayıtlarını yaptırmaları gerekmekte olduğu

8-Süresi içerisinde başvuramamış veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan eğitimlere katılıp uygulamalı eğitimi tamamlayamayan ya da sınava katılamayanlar Bakanlığa başvuruda bulunmamışlarsa, Sağlık Bakanlığının 14.12.2012 tarihli ve 34178 sayılı ilgi yazısında belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda il sağlık müdürlüklerine başvuru yapması ve il sağlık müdürlüğündeki komisyon tarafından yapılacak değerlendirmede uygun bulundukları Bakanlığa bildirildikten sonra 19 Mayıs Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi internet sayfası üzerinden kayıtlarını yaptırmaları mümkün olacağı, bu durumdaki adaylarla ilgili başvuru ve değerlendirme işlemlerinin en geç 25 Ekim 2013 tarihine kadar tamamlanması ve adlarının en geç 28 Ekim 2013 günü saat 17:00’a kadar Bakanlığımıza bildirilmesi gerekmekte olduğu, bu durumdaki adayların 19 Mayıs Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezine 30Ekim-8 Kasım 2013 tarihleri arasında kayıt yaptırabilecekleri” bildirilmektedir.

Duyuruda ayrıca, daha önce il sağlık müdürlüklerine başvuruda bulunan ve komisyonlar tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu Kanunun aradığı şartları taşıdığı belirlenen ve adları duyurulan adayların kimlik bilgilerinin, 19 Mayıs Üniversitesinin Uzaktan Eğitim Merkezince sisteme tanımlanacağı, 1 Ekim-8 Kasım 2013 tarihleri arasında 19 Mayıs Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi internet sayfası (
www.uzem.omu.edu.tr) üzerinden kayıtlarını yaptırmaları gerekmekte olduğu belirtilmektedir.

Kayıt süresinin bitmesine çok az bir süre kalması nedeniyle oluşacak yoğunluktan dolayı yaşanabilecek mağduriyetin önlenmesini teminen eczane destek personelleri tarafından yapılacak kayıtların ivedilikle gerçekleştirilmesi için bilgilerinizi ve konunun ilgili eczanelere duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY

Makale Tarihi: 31.10.2013