TBMM BAŞKANLIĞININ YENİ ANAYASA İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİMİZİN TALEP EDİLDİĞİ YAZISI HAKKINDA

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından Birliğimize gönderilen 11.11.2011 tarih, 28677 sayılı ve 29.11.2011, 32276 sayılı yazılar ile Meclis tarafından kurulan TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonunun 19.10.2011 tarihi itibariyle çalışmalarına başladığı, komisyonunun halk ve sivil toplum katılımının en yüksek seviyede gerçekleşmesini amaçladığı, yeni Anayasa konusundaki çalışmalar kapsamında oldukça zengin içerikli bir web sayfası (yenianayasa.tbmm.gov.tr) hazırlandığı bildirilerek,

Komisyonunun bu esnada çalışmalarını koordineli şekilde yürütmek ve gelen görüşlerin sistematik ve özenli şekilde kayda alınmasını sağlamak amacıyla “meslek kuruluşları ve sendikaların öneri ve görüşlerini alacak bir alt komisyon” oluşturulduğu belirtilmektedir.

Ekte birer örneği tarafınıza iletilmekte olan söz konusu yazılarda, yeni Anayasa hakkındaki görüşlerimizin 31.12.2011 tarihine kadar taraflarına iletilmesi talep edilmektedir.

Bu itibarla, Odanız tarafından konunun üyelerinize duyurulmasını, 20.12.2011 tarihine kadar Birliğimize gönderilen üyelerinizden gelen görüşlerle Odanız görüşlerinin, Birliğimiz tarafından derlenerek Anayasa Uzlaşma Komisyonuna gönderileceği hususunda bilgilerinizi saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY

Makale Tarihi: 8.12.2011