TBMM Reçete Giriş Ekranı Hakkında

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Milletvekilleri ile diğer hak sahiplerinin reçetelerinin, SGK ile anlaşmalı eczaneler tarafından karşılanmasına yönelik olarak, TBMM, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Birliğimiz arasında imzalanan üçlü işbirliği protokolü kapsamında, reçetelerin sisteme kayıt işlemleri, Farma Inbox üzerinde Uygulamalar bölümünde yer alan TBMM Reçete Giriş Ekranı aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milletvekili Hizmetleri Başkanlığı tarafından Birliğimize gönderilen yazı ile, Milletvekilleri ve diğer hak sahiplerinin sağlık hizmetlerinden kolaylıkla yararlanabilmeleri, tüm işlemlerin takip ve kontrolünün elektronik ortamda yapılabilmesi, kodlu e-reçete sistemine geçilebilmesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu sistemlerine entegre olunabilmesi amacıyla hazırlanan yeni reçete giriş sisteminin, 01.12.2022 tarihi itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı tüm eczanelerin kullanımına açılacağı bildirilmiştir.

Sözleşmeli eczanelerce, mevcut uygulamada olduğu gibi, Farma Inbox ekranında Uygulamalar bölümünde yer alan TBMM Reçete Giriş Ekranına, mevcut kullanıcı adı ve şifre ile giriş sağlanabilecektir.

Yeni reçete giriş ekranı için Farma Inbox Uygulamalar Bölümü ekran görüntüsü ile, yeni sistemin kullanımı hakkında ekran görüntülerinin de yer aldığı kullanım kılavuzu yazımız ekinde iletilmektedir.

Bilgilerinizi ve üyelerinizin konu hakkında bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Ecz. Saygın Garğın

TBMM İlaç Reçete Provizyon Sistemi Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.

Makale Tarihi: 30.11.2022