TEBEOS KULLANAN ECZANE SAYISI 12.000’İ AŞTI – TEBEOS KONUSUNDA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME

Türk Eczacıları Birliği olarak eczacılığın, bilimsel, mesleki, etik değerlerini korumak, meslektaşlarımızın karşılaştıkları problemlere çözüm üretmek ve karşılaşmaları olası sorunları öngörerek koruyucu önlemler almak başlıca görevimiz ve hareket noktamızdır.

Bu hareket noktasından yola çıkarak, yazılımı ve dağıtımı Türk Eczacıları Birliği tarafından yapılan TEBEOS Eczane Yazılım Programı, tüm Türkiye genelinde 24 bin meslektaşımızın hizmetine sunulmuştur.

TEBEOS Eczane Yazılım Sisteminin hayata geçirilmesini sağlamamızın temel amacı; meslektaşlarımızın, eczanelerindeki iş süreçlerini kolaylaştırmak ve eczane yönetiminde meslektaşlarımıza “Yardımcı” olmaktır. Ayrıca, İlaç Takip Sistemi ile karşılaşacakları gerek ticari, gerekse işgücü yüklerini hafifletecek bir eczane yazılım programını meslektaşlarımızın hizmetlerine sunmak temel hedefimizdir.

TEBEOS

• Bir stok takip programı,
    • Bir Eczane otomasyon sistemi,
       • Bir İTS yardımcı programı,
          • Bir Medula entegrasyon sistemi,
              • Bir ön muhasebe programı,

olmaktan öte…

ECZANE YÖNETİMİNDE Y A R DI M C I N I Z D I R.

Medula Eczane Provizyon Sistemi, Yeşil kart provizyon sistemi ve İlaç Takip Sistemi ile tam uyumlu olarak çalışan TEBEOS Eczane Yazılım Programının Bölge Eczacı Odalarının koordinatörlüğünde tüm eczacılarımıza ücretsiz dağıtımı sonrasında, Birliğimiz tarafından, Bölge Eczacı Odalarımızın, üyelerini TEBEOS Programı hakkında bilgilendirmek üzere kendi bölgelerinde eğitim verebilmeleri için, 6 Mayıs 2010 tarihinde Ankara’da bir eğitici eczacı eğitimi yapılmıştır.

Ardından, yine eczacılarımıza kendi bölgelerinde birebir teknik hizmet vermek üzere, Bölge Eczacı odalarımız referansı ile tespit edilen teknik servislere, 12 Mayıs 2010 tarihinde Ankara’da, TEBEOS sertifikalı teknik servis eğitimi verilmiştir.

Ayrıca, Türk Eczacıları Birliği Yöneticileri ve TEBEOS Birimi tarafından Türkiye’nin çeşitli illerinde eğitim toplantıları gerçekleştirilmiş olup, bu eğitimlerde kullanılan tüm dökümanlar meslektaşlarımız ile paylaşılmıştır.

TEBEOS Programının kurulum ve kullanımı esnasında yaşanabilecek tüm soru ve sorunlara destek olunması amacıyla TEBEOS Çağrı Merkezimiz, CD’lerin dağıtımı öncesinde kurulmuş ve hizmete başlamıştır. 16 Mayıs 2010 tarihinde başlayan İTS uygulamaları ve TEBEOS Programının ilk kurulum işlemlerinde yaşanan yoğunluktan dolayı, meslektaşlarımıza kesintisiz ve daha sağlıklı hizmet verebilmek amacıyla Çağrı Merkezimizin kapasitesi üç kat artırılmış olup, 0312 266 30 40 numaralı telefondan (santral üzerinden dahili 10 hat)  hafta sonu ve resmi tatil günleri de dahil olmak üzere 09.00 – 23.00 saatleri arasında çalışmalarına devam etmektedirler.

Program hakkında bilgilendirme, kurulum kılavuzu ve Çağrı Merkezi bilgilerini içeren web sitesi, “http//tebeos.teb.org.tr” adresinde yayıma girmiş olup, ku

Makale Tarihi: 25.05.2010