TEBEOS KURULUM İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Bilindiği gibi, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 02.03.2010 tarih 2010/12 sayılı Genelge gereğince, İlaç Takip Sistemi uygulamaları eczaneler açısından 16.05.2010 tarihinde başlayacaktır.

MEDULA Eczane Provizyon Sistemi, Yeşil kart provizyon sistemi ve İlaç Takip Sistemi ile uyumlu olarak çalışan bir eczane işletim sistemi olan TEBEOS Programı Birliğimiz tarafından tüm Bölge Eczacı Odalarına gönderilmiş ve TEBEOS CD’lerini Odasından temin eden meslektaşlarımız tarafından kurulum işlemlerinin yapılmasına başlanmıştır.

Kurulum ve kullanım sırasında herhangi bir sorunla karşılaşılması halinde 0-312-266 3040 numaralı  Çağrı Merkezi aranarak teknik destek alınabilmektedir.

Program hakkında bilgilendirme, kurulum kılavuzu ve Çağrı Merkezi bilgilerini içeren web sitesi, http://tebeos.teb.org.tr adresinde yayımdadır. Kurulum yapan meslektaşlarımız, program ile ilgili görüş ve önerilerini bu site üzerinden e-posta aracılığıyla Birliğimize iletilmektedir. Bu siteye, www.teb.org.tr adresinde sağ üst köşede yer alan TEBEOS Yönlendirme Alanına tıklanarak da ulaşılabilmektedir.

Ayrıca, meslektaşlarımızın, TEBEOS kurulumu ve kullanımı için, diğer eczane paket programlarında olduğu gibi, ihtiyaç duydukları durumda, Çağrı Merkezi tarafından yapılacak yönlendirmeyle yerinde destek hizmeti verecek, “yetkili teknik servis” kadrolarının da oluşturulması amacıyla, 12.05.2010 Çarşamba günü bilgisayar firmalarına yönelik bir eğitim düzenlenmiştir. Bu eğitimlere katılacak teknik servislerin eğitime davetleri doğrudan Bölge Eczacı Odalarımız tarafından ve bölgelerinde meslektaşlarımıza verdikleri hizmetle güven kazanmış firmalar arasından belirlenmektedir.

TEBEOS programı yeni teknoloji kullanılarak ve önümüzdeki günlerde yapılacak güncelleştirmelerle interaktif bir ilaç bilgi kaynağıyla provizyon sistemini entegre edecek bir veritabanını içermektedir. Türkiye genelinde çok sayıda ve farklı donanımlara sahip bilgisayara kurulan TEBEOS’un % 92 lik bir oranla başarı ile ve herhangi bir profesyonel yardıma gerek duymaksızın başarı ile kurulmaktadır. Bunun dışında kalan durumlarda karşılaşılan sıkıntı ve sorunlar, uygun bilgi desteği ile kısa sürede çözülebilir niteliktedir.

TEBEOS Çağrı Merkezine gelen bildirimler sonucunda sorunu yaşayan bilgisayarların tamamının Windows XP işletim sistemine sahip olduğu ve Microsoft’un XP yaması olan Service Pack2’nin bu bilgisayarlarda kurulu olduğu tespit edilmiştir. Bu konuda çağrı merkezimizin yaptığı yönlendirmelerle sorun aşılmakla beraber benzer durumda olan bilgisayarlara TEBEOS’un kurulumu öncesi ve sırasında yapılması gerekenler Ek’li dosyada yer almaktadır.

TEBEOS kurulumunda sorun yaşanan bilgisayarlarda yapılması gerekenler için tıklayınız

Makale Tarihi: 12.05.2010