TEBEOS PROGRAMI ve GLN NUMARASI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

Meslektaşlarımız tarafından Birliğimize gün içerisinde sıklıkla iletilen birtakım genel soruların yanıtlanması amacıyla aşağıdaki duyurunun yapılma gerekliliği doğmuştur.

Öncelikle TEBEOS içerisinden, SGK Medula Sistemine reçete girişi ardından, İTS Satış Bildirimi işlemleri esnasında “Eczane GLN numarası” nın bulunamadığı veya yanlış olduğuna ilişkin alınan uyarılarla ilgili olarak:

• Söz konusu uyarı mesajları SGK tarafından verilmekte olup TEBEOS işleyişiyle ilgili bir hata mesajı değildir.
• Bahsi geçen uyarılar, Medula sistemine GLN numarasını tanımlamamış eczanelerimize gelmekte olup, eczanenin GLN numarası Medula’ya kayıtlı olmadığından İTS’ye bildirim yapılamadığını göstermektedir.
• GLN kaydı yapmak için aşağıda yer alan işlem basamakları takip edilmelidir:

“ Medula Provizyon Sistemi (TEBEOS içerisinden veya dışarıdan) --> Ana Sayfa --> Kullanıcı İşlemleri --> Bilgi Güncelleme -->  "  bölümünde yer alan

• GLN Numarası
• Telefon numarası
• E- posta

Bilgilerinin doğruluğunun kontrol edilmesi, özellikle GLN Numarası alanının mutlaka doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir.

Ayrıca, GLN Numarası, İTS Kullanıcı Adı ve İTS Şifresi ile ilgili işlemler eczacılarımız tarafından, İl Sağlık Müdürlükleri’ne yapacakları müracaat ile gerçekleştirilecektir.

GLN Numarası, her eczaneye özel, 13 karakter  uzunluğundaki uluslararası yer numarasıdır. İl Sağlık Müdürlükleri’ne yapılan başvurunun ardından, eczacının belirttiği mail adresine “kullanıcı tanımlama mesajı” gelecektir. Bu mesaj ile bildirilen GLN Numarası kaydedilmelidir. Yine bu mesaj ile gönderilen linke bağlanılarak hem eczane ile ilgili bilgiler kontrol edilmeli hem de bir İTS Kullanıcı Adı ve İTS Şifresi oluşturulmalıdır.

ITS Kullanıcı Adı ve Şifre İçin:

GLN No Sorgulama İçin:

"TEBEOS --> Tanımlama İşlemleri -->İşletme Tanımları"  bölümünde

İl Sağlık Müdürlükleri tarafından gönderilen GLN Numarası ve eczacımız tarafından oluşturulan İTS Kullanıcı Adı ve İTS Şifresi ve ayrıca gerekli tüm alanlar doğru bir şekilde doldurulmalıdır.

Makale Tarihi: 25.05.2010