TÜBİTAK TARAFINDAN DESTEKLENEN (MEDULA SISTEMI KULLANIMINA KARŞI TUTUM ANKETİ) HAKKINDA

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Medula Eczane Provizyon Sistemi Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından devreye alındığı günden beri, meslektaşlarımız ve hastalarımız açısından sebep olduğu pek çok aksaklık ve sorun ile gündemdeki yerini korumaktadır.

Birliğimiz tarafından başta ilgili Kurum ve Bakanlık olmak üzere, mümkün olan tüm kanallardan sorun dile getirilmekte ve çözüme katkı sağlayabilecek pek çok kurum ve kuruluş ile çeşitli görüşme ve çalışmalarda bulunulmaktadır.

Bu süreçte, Medula Sistemine yönelik olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Sevgi ÖZKAN tarafından bir anket çalışması hazırlanmış ve anketin meslektaşlarımız tarafından cevaplanabilmesi yönünde Birliğimizden talepte bulunulmuştur.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen “Kullanıcı Teknoloji Benimseme Faktörleri: Yapısal Eşitlik Modeli Yaklaşımı ile Farklı Bağlamlarda Ampirik İncelemeler” isimli proje kapsamında, amacı “katılımcıların MEDULA sistemine yönelik tutum ve eğilimleriyle ilgili bilgi toplamak” olan ankete internet üzerinden, www.ii.metu.edu.tr/anket/medula adresinden erişilebilmektedir.

Anketin tüm içeriği araştırmayı yürüten öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerince hazırlanmıştır. Anketteki bazı tekrarlayıcı sorular ile bazı basit sorguların anket tekniğinin ve kullanılan standart anket formatının gereği olduğu bildirilmiştir. Ankette kimlik belirleyici hiçbir bilgi istenmemekte ve meslektaşlarımızın çalışmaya katılımının gönüllülük temelinde olması beklenmektedir.

Anket sonuçları yetkin araştırmacılar tarafından raporlanacak ve yayınlanacak olup; Birliğimiz tarafsız ve bilimsel bir çalışmanın sorunun saptanmasına ve çözüm bulunmasına olumlu katkı sağlayacağını değerlendirmektedir.

Bilgilerinizi, üyelerinizin ankete ulaşımları ve katılımları konusunda gerekli duyurunun yapılmasını rica ederim.

Saygılarımla

Ecz. Özgür ÖZEL

ANKET formuna ulaşmak için www.ii.metu.edu.tr/anket/medula adresine tıklayınız.

Çalışma hakkında daha fazla bilgi almak için;

ODTÜ Enformatik Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Sevgi Özkan

Makale Tarihi: 23.02.2011