TÜM ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE!TEBİM İADE RAPORU YAYINA ALINMIŞTIR

Bilindiği gibi, TEBİM, 2 Aralık 2009 Günü devreye alınmış, ancak bundan sonra kamu kurum iskontosu artışı yapılan ve fiyatları düşen ilaç fiyat listelerinin 3 gün üst üste revize edilmesi sonucunda TEBİM’e veri girişleri yoğun olarak 05.12.2009 Cumartesi günü yapılmak zorunda kalmıştır. Yoğun girişler nedeniyle belli bölgelerde modüle erişimle ilgili ciddi sıkıntılar yaşanmış ve ardından TEBİM’e girişlerin  3 farklı sunucu üzerinden yapılması sağlanmıştır.

Bu süre zarfında, TEBİM’e online giriş yapma konusunda sıkıntı yaşayan eczanelerin ve 4 Aralık 2009 günü nöbet tutan eczanelerin mağdur olmaması için, listeler excel formatında yayınlanmış ve meslektaşlarımızın bu listeleri doldurarak Birliğimize e-posta yoluyla iletmeleri sağlanmıştır.

Üç ayrı sunucuda bulunan veriler ile, e-posta yoluyla yapılan bildirimler ana veri tabanı üzerinde birleştirilmiş olup, bugünden itibaren (17.12.2009) üyelerimiz tarafından girilmiş verilerin kontrollerinin yapılması ve varsa eksikliklerin giderilmesi için, TEBİM yeniden yayına alınmıştır.

Eczacılarımız, internet sitemizin üst kısmında yer alan “yönlendirme alanı” üzerinden erişebilecekleri modüle, TC Kimlik Numaraları ve SGK Sicil Numaraları ile giriş yapabileceklerdir. Meslektaşlarımız, 4 Aralık stok bildirimleri ile sistemde kayıtlı verilerini kontrol ederek, varsa, eksik girmiş oldukları ilaçları “ilaç ekle” linki ile ekleyebilecek, ya da sayısını yanlış girdikleri ilaçların adetlerini “adet değiştir” linki ile düzeltebileceklerdir. Bugüne kadar veri göndermemiş ya da sisteme veri girişi yaptığı halde, girmiş oldukları verileri göremeyen üyelerimizin ekte yer alan iade ilaç listesini doldurarak [email protected] e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Meslektaşlarımız tarafından yapılan stok bildirimleri, ilaç sanayi ile yapılan görüşmelerde önerilen yöntemin toplam maliyeti ile karşılaştırılmış olup, eczane başına karşılaştırmanın tam ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için, eczacılarımız tarafından ilaç iade raporlarının kontrollerinin yapılmasının faydalı olacağı değerlendirilmektedir.

Konu hakkında Türk Eczacıları Birliği ve Bölge Eczacı Odaları dışında yapılacak herhangi bir bilgilendirmeye itibar edilmemesi önemle rica olunur.

İlaç İade Bildirimi İçin Excel Dosyası..        Excel

Makale Tarihi: 18.12.2009