TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ GENÇLİK KOMİSYONU ÇALIŞTAYI ANKARA’DA YAPILDI

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ GENÇLİK KOMİSYONU ÇALIŞTAYI ANKARA'DA YAPILDI

Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Çalıştayı 23 – 24 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirildi. Ülkemizdeki eczacılık fakültelerinde öğrenim gören ve TEBGK Fakülte delegasyonlarında görev üstlenen toplam 184 delegeden 145'inin katılım sağladığı Çalıştay, mesleğimizin geleceği genç meslektaşlarımızın dinamik doğası, yenilikçi yaklaşımları ile çok değerli fikir, görüş ve projelere ev sahipliği yaptı.

Çalıştay'ın açış konuşmasını yapan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, sözlerine, “Ben de bugün burada sizlerle birlikte olmanın heyecanı içerisindeyim. Çünkü sizler, geleceğin sağlık mimarlarısınız” diye başladı.

Eczacılık mesleğinin toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesinde taşıdığı öneme dikkat çeken Üney, şu ifadelere yer verdi:

“Eczacılık, özveri, titizlik, bilgi ve şefkat gerektiren kutsal bir meslektir. Sizler, insanların hayatlarını çok daha iyi hale getirecek, onların sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerine yardımcı olacaksınız. Toplumun ilacı siz olacaksınız. Bu nedenle, sizin yapacağınız iş sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam biçimidir.

Bu yolculukta karşılaşacağınız zorluklar sizi asla yıldırmasın. Çünkü her zorlukla birlikte yeni bir fırsat da doğar. Sizler, sürekli öğrenen, gelişen ve büyüyen genç bilim insanlarısınız. Gelecekte yaşayacağınız tecrübeler, sizin çok daha güçlü birer eczacı olmanızı sağlayacaktır.”

Eczacılık mesleğinin toplum sağlığına sunulan bir hizmet olduğuna vurgu yapan Üney, “Sizler, hastaların yaşam kalitelerini artırmak ve onları daha sağlıklı bir yaşama kavuşturmak için çalışıyorsunuz. Bu, inanılmaz bir onur ve aynı zamanda büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluğu taşımaktan çekinmeyin. Çünkü siz bu sorumluluğu taşıyacak güçte ve cesarettesiniz. Mesleğinizi sevgiyle, tutku ve saygıyla icra edin. İnsanlara yardım etmek, onların acılarını hafifletmek ve hayatlarını daha iyi hale getirmek için elinizden gelenin en iyisini yapın. Unutmayın, bir eczacının yaptığı iş sadece ilaç hazırlamak değil, aynı zamanda umut hazırlamaktır” diye konuştu.

Meslek yaşamı sırasında sergilenen fedakârlıkların, toplum sağlığına adanmışlığın bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Üney, daha sonra şunları söyledi:

“Ben size inanıyorum ve sizlere güveniyorum. Kendinize, birbirinize ve geleceğe inanın. Her biriniz, kendinizi ve toplumu daha iyi bir yer yapma gücüne sahipsiniz. Birlikte, sağlık sektörünü ve dünyayı daha iyi bir yer haline getireceğiz. Her biriniz gelecekte büyük başarılara imza atacaksınız. Bu yolculukta size başarılar diliyorum. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.' Unutmayın, siz geleceğin eczacılarısınız; sizinle gurur duyuyorum.”

Birlik Başkanımız Ecz. Üney'in açılış konuşmasının ardından TEBGK Üst Komisyonu üyeleri tarafından, dönem içerisinde fakültelerde uygulamaya geçirilen Gençlik Komisyonu çalışmaları, yurtiçi ve yurtdışı staj süreçleri, eğitim faaliyetleri ve farklı öğrenci toplulukları ve çeşitli organizasyonlarla yapılan işbirlikleri ve ortak projeler hakkında bilgilendirici bir sunum gerçekleştirildi.

Çalıştay'ın ilk gün programında yer alan “Söz Delegelerde” başlıklı bölümde söz alan delegeler, temsilcisi oldukları fakültelerdeki öğrencilerin sesi oldular. Yürütmek istedikleri çalışma ve projeleri kapsamlı bir şekilde aktaran delegeler, mesleğe ve eğitim hayatlarına ilişkin görüş ve önerilerini de katılımcılarla paylaştılar.

Çalıştay'ın “fikir atölyeleri” bölümünde ise katılımcılar tanımlanmış bir vaka senaryosu üzerinden “hastanelerde ilaç israfının azaltılması ve sürdürülebilirlik” başlığında kendi projelerini hazırladılar ve program sonunda sundular.

Birlikte düşünüp birlikte üretmeyi teşvik eden, genç meslektaşlarımız arasındaki dostlukları pekiştiren TEBGK Gençlik Çalıştayı, Birlik Başkanımız Ecz. Arman Üney ve TEBGK Gençlik Komisyonu Başkanı Kemal Emin Hündür'ün kapanış konuşmaları ile sona erdi.

Makale Tarihi: 25.05.2023