TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ VE ECZACILIK AKADEMİSİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ VE ECZACILIK AKADEMİSİ ÖDÜLLERİ

SAHİPLERİNİ BULDU

Türk Eczacıları Birliği Cumhuriyetin 100. Yılı Onur Ödülü, Türk Eczacıları Birliği Prof. Dr. Mekin Tanker Onur Ödülleri, Türk Eczacıları Birliği Değer Katan Eczacı Ödülü ile Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Bilim Hizmet ve Teşvik Ödülleri, devam etmekte olan 16. Türkiye Eczacılık Kongresi kapsamında, 13 Ekim 2023 Cuma günü düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Törene, CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Ecz. Özgür Özel, CHP Ankara Milletvekili Ecz. Gamze Taşcıer, CHP Adana Milletvekili Ecz. Burhanettin Bulut, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, Merkez Heyeti Üyeleri, Denetleme Kurulu Başkanı ve Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu Üyeleri, Bölge Eczacı Odalarının Başkan ve Yöneticileri, önceki dönem Birlik Başkanı ve Birlik Yöneticileri, Bürokratlar, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliğinin ve Birim Kooperatiflerinin Başkanları ve Yöneticileri, dağıtım kanallarının temsilcileri, eczacılık fakültesi öğrencileri ile çok sayıda eczacı katıldı.

Türk Eczacıları Birliği Cumhuriyetin 100. Yılı Onur Ödülü, gösterdikleri üstün başarılar ve ülkemize yaşattıkları tarifsiz gurur nedeniyle Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın oldu.

Türk Eczacıları Birliği Prof. Dr. Mekin Tanker Onur Ödülü, Türk Eczacıları Birliğinde önceki dönem Saymanlık ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulunan Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Ecz. Özgür Özel'e ve Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Ana Bilim ve Meslek Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mesut Sancar'a takdim edildi.

Türk Eczacıları Birliği Değer Katan Eczacı Ödülü, eczacılık tarihi alanında yürüttüğü çalışmalardan dolayı Ecz. Eyüp Talha Kocacık'a verildi.

Törende, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi 2023 Yılı Bilim ve Teşvik Ödülleri de sahiplerine takdim edildi. 2023 yılı başvuruları, Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Prof. Dr. Gülbin Özçelikay, Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan, Prof. Dr. Sevda Şenel, Prof. Dr. İlkay Küçükgüzel, Prof. Dr. Bahar Tunçtan ve Prof. Dr. Gül Özhan'dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi 2023 Yılı Bilim Ödülünün sahibi, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakolojji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elif Çadırcı oldu.

Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Teşvik Ödülü, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Tort ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Evren Okur'a verildi.

Makale Tarihi: 16.10.2023