VERBİS Bildirimi için Yapılacak İşlemler Hakkında

17.12.2021 ve 20.12.2021 tarihlerinde web sitemizde yayımladığımız “VERBİS Kayıt Yükümlülüğü Hakkında Bilgilendirme”, “VERBİS Bildirimi için Kullanıcı Adı ve Şifre Alınması Hakkında Bilgilendirme” ve “VERBİS Bildirimi için Sıkça Sorulan Sorulara Dair Bilgilendirme” konulu duyurularımız ile, eczanelerle ilgili olarak; çalışan sayısı ve mali bilanço tutarına bağlı olmaksızın ana faaliyet konusu olarak özel nitelikli kişisel veri işlemeleri sebebiyle, 31.12.2021 tarihine kadar VERBİS bildiriminde bulunmakla yükümlü oldukları ve VERBİS bildiriminin gerçekleştirilmesinde gerekli olan kullanıcı adı ve şifrenin temin edilme yolu hakkında, işlem adımlarının yer aldığı örnek video aracılığıyla ayrıntılı bilgi verilmişti.

Meslektaşlarımız tarafından VERBİS Bildiriminde bulunulması için, Kişisel Verileri Koruma Kurumu'ndan temin edilen kullanıcı adı ve şifre ile, https://verbis.kvkk.gov.tr/ üzerinden Veri Sorumlusu Yönetici Girişi ekranına giriş yapılarak irtibat kişisinin belirlenmesi gerekmektedir.

VERBİS bildirimi, “Sicile Kayıt” butonu aracılığıyla, irtibat kişisi olarak atanan kişinin e-devlet üzerinden doğrulanması ve sonrasında ilgili alanda gerekli bilgilerin işaretlenmesi ve işlemin onaylanması ile tamamlanabilmektedir.

VERBİS Bildirimi sırasında takip edilmesi gereken işlem adımlarının yer aldığı örnek video ve rehber, Farma Inbox uygulaması (http://uygulama.farmainbox.com/uygulama.php) içinde yer almaktadır.

Meslektaşlarımız, FarmaInbox kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaparak, ilgili video ve rehbere ulaşabilmektedir.

Video ve Rehber, Türk Eczacıları Birliği tarafından Eczanelere VERBİS Bildirimi yapılırken yol gösterici olması amacıyla örnek olarak hazırlanmıştır. Bildirimde yer alan bilgiler her bir Eczaneye göre değişiklik gösterebilir. VERBİS Bildirimi sırasında meslektaşlarımızın seçimlerini 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na ("KVKK") uygun ve mevcut şartlarını göz önünde bulundurarak kendi veri işleme faaliyetlerine göre yapmaları önemlidir.

Sorularınız için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Makale Tarihi: 27.12.2021