YATAN HASTA UYGULAMASI HAKKINDA T.E.B. TARAFINDAN İLGİLİ MAKAMLARA GÖNDERİLEN YAZILAR

01.01.2008 tarihinden itibaren, yatarak tedavilerde kullanılan ilaçların, hastaneler tarafından temin edilmesi zorunluluğu ile ilgili olarak ortaya çıkan ve kamuoyunca da yakından takip edilen bu uygulamanın beraberinde getirmiş olduğu sorunlara yönelik olarak Birliğimiz tarafından yürütülen çalışmalar 15-16 Şubat 2008 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen 36. Dönem I. Başkanlar Danışma Kurulu toplantısında görüşülmüştür.

Bu toplantıda alınan karar gereği; Yatan hasta reçetelerinin karşılanması konusunda hasta merkezli bir yaklaşımı önceleyen ve kamu yararını dikkate alan, ilacın bulunduğu her yerde eczacının da var olması temel prensibine uygun olarak tüm ülkeyi kapsayan bir çözüm önerisinin ilgili makamlara iletilmesine karar verilmiştir.

Birliğimiz hastaların mağduriyetini ortadan kaldıran, eczacı danışmanlığında ilaç alınmasını sağlayan böylece kamu yararıyla üyelerimizin hak ve sorumluluklarını ortak bir projede bir araya getiren önerilerini ilgili makamlara iletmiştir.

Tüm üyelerimize duyurulur.

T.C. Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep AKDAĞ’a
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK’e
T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr.Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU’na
T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Dr. Mahmut TOKAÇ’a
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Birol AYDEMİR’e
Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Op.Dr.SamiTÜRKOĞLU’na

Gönderilmiş olan ortak metin için tıklayınız.

EK 1 - 29022008_hbr_1.pdf
EK 2 - recep_akdag_yatan_hasta.doc       word viewer  Word