YEŞİL VE KIRMIZI REÇETEYE TABİ İLAÇLAR İLE LİSTELERDE BULUNMAYAN İLAÇLAR İÇİN BİLDİRİM EKRANININ AÇILMASI HAKKINDA

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Önceki duyurularımızla belirttiğimiz üzere, karekodsuz ilaçların karekodluları ile birebir değişimi için oluşturulan işlem basamakları kapsamında, ecza depolarının ve kooperatiflerin internet sayfalarında açılmış olan “iade karşılığı olarak birebir ilaç siparişi” ekranına gerekli bildirimler yapılmıştır. Ecza depoları ve kooperatifler tarafından; değişim işleminin büyük oranda tamamlandığı, eczanelerden iade alınan ancak halihazırda depo stoklarında bulunmayan ürünlerin depolara ulaşmasıyla değişim işleminin tamamlanacağı bildirilmektedir.

Yeşil reçete ve kırmızı reçeteye tabi ilaçlar ile ecza depoları ve kooperatifler tarafından yayımlanan önceki listelerde bulunmayan ürünler için 29.07.2010 Perşembe Gününden itibaren depolar tarafından bildirim ekranı açılacaktır. Eczacıların bildirimde bulundukları ürünler, iade faturası karşılığında depolar tarafından teslim alınacak ve iade faturası tutarları ilgili depo ve kooperatif tarafından eczanenin cari hesabına alacak kaydedilecektir.

Bilgilerinizi, konunun üyelerinize ivedilikle duyurulmasını ve bölgenizde bulunan ecza depoları ve kooperatiflerle Birliğimiz tarafından konu hakkında yapılan duyurular doğrultusunda işlemlerin sürdürülebilmesi için gerekli koordinasyonun sağlanmasını; bu ve bundan önceki duyurularımıza aykırı bir işlem yapıldığının tespit edilmesi halinde Birliğimize bilgi verilmesini önemle rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Özgür ÖZEL