28.02.2014 TARİHLİ MEDULA ECZANE DUYURUSU HAKKINDA

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Birliğimiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerine,

1)Medula Eczane Provizyon Sistemine reçete kayıt işlemleri ve sonrasında bu reçetelerin fatura edilmesi esnasında eczacılarımızın karşılaşmakta oldukları sıkıntılar iletilmiş ve gerekli değerlendirmelerin yapılması,

2)Karekod kapsamı dışındaki ürünleri, şeker ölçüm çubukları, iğne ucu gibi malzemeleri içeren reçetelere ilgili ürünlere ait kupürlerin ve barkod diyagramlarının eklenmesinin unutulması durumunda gerçekleşen kesintilerin önüne geçilebilmesi  adına, Medula Eczane Provizyon Sistemi'nin reçete kaydı esnasında bu ürünlere ilişkin barkodların/kupürlerin kesilmesi için uyarı vermesi talep edilmişti.

Konuya ilişkin olarak Medula Eczane Provizyon Sistemi'nde 28.02.2014 tarihinde bir duyuru yayımlanmış olup, duyuruda;

"Karekod zorunluluğu olmayan ilaç veya malzeme içeren reçetelerde kupür/barkod eklenmesinin ve manuel raporla işleme alınan reçetelerde raporun eklenmesinin unutulmaması amacıyla; "Reçete Listesi" ve fatura sonlandırma aşamasında alınan "Döküm Listesi" nde Barkodlu ve M.Rapor sütunları altında Evet ibaresi ile uyarı verilmektedir. Evet uyarısı verilen reçetelerde kupür/barkod / manuel raporun reçeteye eklenmesi gerekmektedir. (Listelerde Tek kullanımlık enjektör reçeteleri nedeniyle verilen uyarı dikkate alınmamalıdır." denilmektedir.

Bilgilerinizi ve  konunun tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY

Makale Tarihi: 3.03.2014