ECZANELERİN POS CİHAZI KULLANIMINDA CİRO ŞARTININ ARANMAYACAĞI İLE İLGİLİ AKBANK'IN YAZISI

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Bazı banka şubeleri tarafından, meslektaşlarımızın pos cihazı taleplerinde belli bir ciro ve komisyon şartı aranması ile ilgili olarak çalışma yapılması için, Türk Eczacıları Birliği 36.Olağan Büyük Kongresi’nde karar alınmıştır.

Konuyla ilgili 4 (dört) banka ile gerekli görüşmeler yapılmış olup, bundan böyle düşük ciro ücreti uygulanmayacağının bildirildiği ilk resmi yanıt Akbank T.A.Ş.’den gelmiştir.

Yazıda, sistemin doğru işletilebilmesi için eczanelerin Bankaları sistemine doğru biçimde tanımlanması gerektiği, bunun için de üye işyerinin Bankaları sistemine;
- Zincir No    : 220004799
- MCC Kodu : 5912 CHEMISTS/PHARMACISTS

şeklinde tanımlama yapması gerektiği ve üyelerimizin Banka Şubelerini bu şekilde yönlendirmelerinin de uygun olacağı bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Özgür ÖZEL